Beenmodewinkel.be by E.L Cravatte

De geschiedenis van de panties / beenmode

Panties, maillots en leggings, tegenwoordig zijn deze accessoires niet meer weg te denken uit onze garderobe kast. We dragen panties vooral om mooiere benen te krijgen, in alle kleuren van de regenboog en met vele dessins en patronen zijn ze dan ook aan te schaffen. Maillots worden gedragen voor warme benen onder bijvoorbeeld een kort rokje of zelfs een broek. Maar dan nog altijd met de bedoeling om een trendy outfit te dragen. Dat was in vroegere tijden wel anders...

Eerste vorm van beenmode

De eerste vorm van beenmode gaat terug tot aan de Griekse Oudheid. Werkers en slaven droegen beenmode om zich te beschermen. Ook Romeinse vrouwen droegen korte sokjes (soccus) in huis. Ditzelfde werd door de Japanners  en Chinezen gedaan.

Deze sokken zijn in de 12e eeuw geëvolueerd in panties. Mannen droegen deze panties tot hun middel, zodat ze uit zichzelf bleven zitten. Vrouwen droegen panties tot hun knieën en werden bevestigd met haakjes, een soort charetelles.

Panties werden in die tijd met name van zijde en katoen gemaakt. Rond 1550 kon men met een machine ook patronen maken in de beenmode. Dit werd dan ook erg populair.

Beenmode in de twintigste eeuw

Deze zijden en katoenen beenmode bleef men tot eind jaren 30 gedragen. Pas aan het eind van de jaren 30 kon men panties van Nylon maken. Na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de zijden beenmode eigenlijk volledig en droeg iedereen Nylon stockings. Het voordeel van de nylon panties was groot, tenslotte sloten deze stockings goed aan op het been. Dit was bij de zijden panties niet het geval.

Door de jaren heen zijn er wel steeds verschuivingen in populariteit van een bepaalde beenmode. In periode waar korte rokken in zijn (zoals in de jaren 60), worden de panties weer populairder. Vanaf 1980 zijn met name panties populair.

Zeer mooie das !
Prachtig op het huwelijk van mijn zoon.
Flor
Snelle levering
Vivi
Alles Top,
Super tevreden van besteld artikel
Luxe strik, koste iets meer maar beduidend kwalitatiever dan goedkopere alternatieven.
Zeer snelle verzending. Eerder ontvangen dan aangegeven en dat nog in België.
A.P.
Ben zeer tevreden vd levering. Top
Maryse Nelissen

Goed materiaal.

johan Swennen
Vijf sterren service!
Door een fout bij de koerierdienst was het pakketje te laat toegekomen.
Zonder problemen werd er een nieuw pakketje verstuurd naar mijn hotel in Letland Riga.
De klanten service kon ik steeds voor en na mijn vlucht bereiken en wisten perfect wat gedaan.
Nicolas

Betaal veilig online

×