Beenmodewinkel.be by E.L Cravatte

De geschiedenis van de panties / beenmode

Panties, maillots en leggings, tegenwoordig zijn deze accessoires niet meer weg te denken uit onze garderobe kast. We dragen panties vooral om mooiere benen te krijgen, in alle kleuren van de regenboog en met vele dessins en patronen zijn ze dan ook aan te schaffen. Maillots worden gedragen voor warme benen onder bijvoorbeeld een kort rokje of zelfs een broek. Maar dan nog altijd met de bedoeling om een trendy outfit te dragen. Dat was in vroegere tijden wel anders...

Eerste vorm van beenmode

De eerste vorm van beenmode gaat terug tot aan de Griekse Oudheid. Werkers en slaven droegen beenmode om zich te beschermen. Ook Romeinse vrouwen droegen korte sokjes (soccus) in huis. Ditzelfde werd door de Japanners  en Chinezen gedaan.

Deze sokken zijn in de 12e eeuw geëvolueerd in panties. Mannen droegen deze panties tot hun middel, zodat ze uit zichzelf bleven zitten. Vrouwen droegen panties tot hun knieën en werden bevestigd met haakjes, een soort charetelles.

Panties werden in die tijd met name van zijde en katoen gemaakt. Rond 1550 kon men met een machine ook patronen maken in de beenmode. Dit werd dan ook erg populair.

Beenmode in de twintigste eeuw

Deze zijden en katoenen beenmode bleef men tot eind jaren 30 gedragen. Pas aan het eind van de jaren 30 kon men panties van Nylon maken. Na de Tweede Wereldoorlog verdwenen de zijden beenmode eigenlijk volledig en droeg iedereen Nylon stockings. Het voordeel van de nylon panties was groot, tenslotte sloten deze stockings goed aan op het been. Dit was bij de zijden panties niet het geval.

Door de jaren heen zijn er wel steeds verschuivingen in populariteit van een bepaalde beenmode. In periode waar korte rokken in zijn (zoals in de jaren 60), worden de panties weer populairder. Vanaf 1980 zijn met name panties populair.

Wij zijn heel content
Tjabo
Overzichtelijke site.
Vlotte levering.
Bretellen zijn prima
Dankjewel.
Annie Vandenbussche
overzichtelijke site, makkelijk te bestellen, keurig en op tijd afgeleverd. Zeer tevreden.
Mijn schoonvader is 88 en heeft jullie zelf op zijn iPad gevonden tussen de concullegas ! een beloning waard ??
Raymond Vanspauwen
Jong, hype en prachtig op een gekleurd hemd. Heel tevreden.
Nicole
Vlotte levering
Heel aangenaam verrast door de kwaliteit
Mieke Boone
Toffe bretellen
Rudi Velez

Betaal veilig online

×